عرق طارونه (تارونه) + خواص دارویی

طارونه

گیاهان دارویی زیادی وجود دارند که هرکدام خواص خاص و ویژه‌ای دارند و در طب سنتی و حتی در ساخت داروهای جدید به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم مورداستفاده قرار می‌گیرند.

یکی از فرآورده‌های این گیاهان تهیه عرق از آن است که می‌تواند در منازل، محل کار و حتی میهمانی‌ها به‌سادگی مورداستفاده قرار گیرد و جایگزین انواع نوشیدنی‌های غیرطبیعی و مضر شوند.

امروزه شرکت‌های زیادی مشغول تهیه عرقیات به‌صورت صنعتی شده‌اند و آیین‌های زیادی هم در مناطق مختلف برای این کار وجود دارد. عرقیات می‌توانند تا حد زیادی عوارض ناشی از بیماری‌های مختلف را کاهش یا بهبود بخشند.

معمولاً با گرم شدن هوا خستگی، تندخویی، آشفتگی و بی‌قراری به‌خصوص در افرادی که مدت زیادی در محیط گرم به سر می‌برند دیده می‌شود و مصرف عرقیات و شربت آن‌ها می‌تواند آرامش‌بخش و نشاط‌آور باشد.

وقتی صحبت از عرقیات می‌شود معمولاً به یاد گلاب، نعناع، بیدمشک، کاسنی و … می‌افتیم ولی دراین‌بین گیاهانی هم هستند که عطر و خواص خاص خود رادارند و  کمتر شناخته‌شده هستند؛ ازجمله این عرقیات می‌توان به طارونه اشاره کرد که در مناطق خرماخیز کشور معمولاً یافت می‌شود.

طارونه چیست؟

طارونه یا تارونه غلاف گل‌ها و شکوفه‌های درخت نخل است.

خواص عرق طارونه

عرق طارونه مقوی بوده و طبیعت گرم دارد. ازجمله خواص آن می‌توان به آرامش‌بخش بودن، مسکن اعصاب، رفع رماتیسم و درد مفاصل اشاره کرد.

عرق طارونه

عرق طارونه چگونه حاصل می‌شود؟

غلاف‌های طارونه را درون دیگ ریخته و می‌جوشانند و بخار ایجادشده را به کمک آب سرد و با ظروف مخصوص به مایع تبدیل می‌کنند تا عرق حاصل شود.

این عرق به‌واسطه بوی خوش غلاف‌ها و گرده نخل دارای عطروطعم خاص خود هست و امروزه به‌خصوص در نواحی خرماخیز درحال‌توسعه است.

عرق طارونه را می‌توان هم به‌صورت خالص و هم به‌صورت شربت به همراه آب و شیرین‌کننده‌های مانند شکر، عسل یا سکنجبین مصرف کرد

 

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.